Zdroj: phterouga : Pixabay
Těstoviny s houbovou omáčkou snadno připravíte za 30 minut
Tento recept na těstoviny s houbovou omáčkou je v mém kuchařském portfoliu oblíbený a patří k pokrmům, které vždy s radostí připravuji. Je rychlý a snadný na přípravu, ideální pro stresující všední dny, ale přesto plný chuti a požitku. Jako vášnivá milovnice hub jsem tento recept v průběhu let zdokonalila podle svých preferencí - určitě tento pokrm z těstovin s houbami vyzkoušejte!
Ingredience
- 400 g Těstoviny Tagliatelle
- 500 g Houby
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml Smetana/šlehačka
- 200 ml zeleninový vývar
- sůl a pepř
- Petržel
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu receptu na těstoviny s houbovou omáčkou nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. To se daří zejména ostrým nožem. Vyjměte houby a nakrájejte je na plátky.
Na pánev dejte trochu olivového oleje a zahřejte ho. Doporučuji střední teplotu, aby se česnek a cibule nepřipálily. Poté na něm cibuli a česnek smažte, dokud nezprůsvitní.
Poté přidejte houby a několik minut je smažte, dokud nepustí tekutinu a nevstřebají se. Tento postup pomáhá plně rozvinout chuť hub.
Mezitím uvařte tagliatelle v osolené vodě podle návodu na obalu. Já je mám nejraději al dente.
Nyní k houbám přidejte zeleninový vývar a nechte ho zredukovat. Poté vmíchejte smetanu a omáčku dochuťte solí a pepřem.
Nakonec vmíchejte uvařené tagliatelle do houbové omáčky a těstoviny posypte čerstvou petrželkou.