Sušená rajčata v oleji
Sušená rajčata v oleji použití. Jsou skvělým doplňkem k různým pokrmům nebo jako součást antipasti. Rozpustíte-li je do teplých těstovin, vznikne úžasná chuť. Chcete-li rajčata uskladnit na delší dobu, naplňte je olejem a skladujte v lednici.
Ingredience
- 1 kg čerstvých rajčat
- 500 ml Extra panenský olivový olej
- 6 Karafiáty česneku
- 10 lístků bazalky
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata umyjeme a přepůlíme. Odkrojíme středy a semínka, necháme jen maso.
Rajčata osolíme, opepříme a vyskládáme do pekáče kůží dolů. Předehřejeme troubu na 100 stupňů a sušíme rajčata minimálně 6 hodin.
Sušená rajčata necháme zchladnout.
Rajčata nalijeme do hrnce a zakryjeme olivovým olejem. Přidáme bazalku a prolisovaný česnek. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou louhovat do druhého dne.
Rajčata přebereme do sklenic, zalijeme olejem, ve kterém se louhovaly, a dotáhneme k závitu.
Sklenice s rajčaty uskladníme v lednici. Měly by vydržet až několik měsíců.