INZERCE

Zdroj: Canva

Šťouchané brambory s cibulkou

Jednoduché šťouchané brambory jsou skvělou přílohou téměř ke každému pokrmu. Máte je hotové za pár minut a pochutná si celá vaše rodina!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg brambor Přidáno do
  • 2 stredne veľké cibule Přidáno do
  • 3 Lžíce máslo Přidáno do
  • 12 šálku mléka Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 14 čajové lžičky mletého černého pepře Přidáno do
  • Petrželka Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Nejprve brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, aby se rychleji uvařily.

2. Krok

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.

3. Krok

Brambory vložte do hrnce, zalijte vodou a přidejte 1/2 čajové lžičky soli. Přiveďte k varu a vařte cca 15-20 minut, dokud pěkně nezměknou.

4. Krok

Mezitím v dalším hrnci rozpusťte máslo a na něm osmahněte cibuli, dokud nezezlátne.

5. Krok

Odstavte z plotny.

6. Krok

Jakmile jsou brambory měkké, sceďte vodu a přidejte je do mísy.

7. Krok

Přidejte cibuli, zbytek soli, mletý černý pepř a mléko.

8. Krok

Brambory a cibuli šťouchejte vidličkou či pomocí jiného náčiní, dokud nejsou dostatečně jemné a hladké.

9. Krok

Podávejte okamžitě s trochou máslového žloutku a nasekanou petrželkou či osmahnutou cibulkou na ozdobu.

10. Krok

Dobrou chuť!

11. Krok

Další dobrou volbou jsou šťouchané brambory se smetanou, které jsou taktéž jednoduché na přípravu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty