Zdroj: Canva
Šťouchané brambory s cibulkou
Jednoduché šťouchané brambory jsou skvělou přílohou téměř ke každému pokrmu. Máte je hotové za pár minut a pochutná si celá vaše rodina!
Ingredience
- 1 kg brambor
- 2 stredne veľké cibule
- 3 Lžíce máslo
- 1⁄2 šálku mléka
- 1 čajová lžička sůl
- 1⁄4 čajové lžičky mletého černého pepře
- Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, aby se rychleji uvařily.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
Brambory vložte do hrnce, zalijte vodou a přidejte 1/2 čajové lžičky soli. Přiveďte k varu a vařte cca 15-20 minut, dokud pěkně nezměknou.
Mezitím v dalším hrnci rozpusťte máslo a na něm osmahněte cibuli, dokud nezezlátne.
Odstavte z plotny.
Jakmile jsou brambory měkké, sceďte vodu a přidejte je do mísy.
Přidejte cibuli, zbytek soli, mletý černý pepř a mléko.
Brambory a cibuli šťouchejte vidličkou či pomocí jiného náčiní, dokud nejsou dostatečně jemné a hladké.
Podávejte okamžitě s trochou máslového žloutku a nasekanou petrželkou či osmahnutou cibulkou na ozdobu.
Dobrou chuť!
Další dobrou volbou jsou šťouchané brambory se smetanou, které jsou taktéž jednoduché na přípravu.