INZERCE
Zdroj: FB: Vaříme CZ/SK kuchyni v Anglii
Staročeský guláš
Klasický staročeský guláš je chutné a sýte jedlo. Tento recept je jednoduchý a poteší každého milovníka tradičnej českej kuchyne.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hovězí krk
- 2 ks velká cibule
- 4 ks česnek
- 2 pl Sladká paprika
- 1 ks červená paprika
- 2 pl sůl
- 2 pl mletý černý pepř
- 2 pl Majoránka
- 2 l voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na menší kostky a osolte.
2. Krok
Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobno.
3. Krok
Na pánvi rozehřejte olej a na něm opečte cibuli dozlatova. Poté přidejte česnek.
4. Krok
Přidejte maso a opečte ho do hněda. Směs posypte paprikou a krátce opečte.
5. Krok
Pak přidejte vodu, koření, nasekanou červenou papriku a majoránku.
6. Krok
Vaříme na nízkém ohni asi 2 hodiny. Během vaření případně doléváme vodu.
7. Krok
Podávejte horké s chlebem nebo knedlíkem.