Zdroj: SGAFotoStudio from Getty Images
Španělská bramborová omeleta
Recept na chutnou španělskou bramborovou omeletu, která je ideální k večeři. Jemně vyladěný poměr brambor, cibule a vajec dodá tomuto pokrmu tu pravou, neodolatelnou španělskou chuť.
Ingredience
- 800 g brambor
- 1 kus cibule
- 6 kus vajec
- olej na smažení
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Toto je důležitý krok, tenké plátky brambor se líp propečou a budou měkčí.
Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte brambory. Smažte je, dokud nejsou měkké. Pravidelně je míchejte, aby se nespálily.
K bramborám přidejte cibuli a smažte dalších 5 minut.
Mezitím si v misce rozklepněte vajíčka, osolte a opepřete podle chuti.
Brambory a cibule sceďte a přidejte do vajíček. Dobře promíchejte.
Směs vlijte zpět na pánev a pečte na mírném ohni. Po 10 minutách omeletu opatrně otočte. Můžete použít talíř, na který ji nejdříve přendáte a pak opět vrátíte na pánev.
Pokračujte v pečení ještě 10 minut. Omeleta by měla být pevná, ale uvnitř stále jemně vláčná.