Zdroj: katrinshine from Canva
Špagety s rajčatovou omáčkou
Toto je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na špagety, který jsem se naučila od své italské babičky. Špagety s rajčatovou omáčkou si vždycky spojuji s domácí, teplou a útulnou večeří. Je to jednoduchý recept, který mi vždy přinese velké uspokojení. Doporučuji vám ho vyzkoušet!
Ingredience
- 400 g špagety
- 2 plechovky Rajčata pelati
- 2 čajové lžičky Rajčatový protlak
- 4 stroučky Česnek
- Olivový olej - Sůl a pepř
- bazalka
- Oregano podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Začněte vařením špaget podle pokynů na obalu. Před vhozením těstovin do vroucí vody nezapomeňte přidat trochu soli. Je velmi důležité, abychom špagety nepřevařili - měly by být al dente!
Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Ve velkém hrnci na troše olivového oleje osmahněte nasekaný česnek. Přidejte konzervovaná rajčata a rajčatový protlak. Omáčku ochuťte solí, pepřem, bazalkou a oreganem. Vařte asi 10 minut, dokud se omáčka mírně nezredukuje.
Jakmile jsou špagety uvařené, slijte je, ale ponechte si malé množství vody z těstovin. Pokud je rajčatová omáčka příliš hustá, můžete ji zředit přidáním trochy vody z těstovin.
Nakonec smíchejte uvařené špagety s rajčatovou omáčkou a promíchejte, aby se ingredience spojily.
Užijte si to! Nezapomeňte na závěrečnou úpravu - posypte pokrm čerstvě nastrouhaným parmazánem nebo nasekanými lístky bazalky!