INZERCE
Špagety Carbonara po česku
Pokud máte chuť na klasické italské jídlo s českým nádechem, pak je recept na špagety Carbonara po česku jako dělaný pro vás. Jedná se o sýr a smetanovou omáčku obohacenou o špekáčky a cibuli.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 400 g špaget
- 200 g špekáčků
- 1 cibule
- 4 žloutky
- 200 ml smetany na šlehání
- 150 g sýra (parmazán, grana padano)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Špagety uvaříme podle návodu na balení.
2. Krok
Špekáčky nakrájíme na malé kousky a opečeme na pánvi s trochou oleje.
3. Krok
Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme k opečeným špekáčkům, smažíme dozlatova.
4. Krok
V misce smícháme žloutky, smetanu a nastrouhaný sýr. Dochutíme solí a pepřem.
5. Krok
Hotové špagety scedíme a přidáme je do pánve se špekáčky. Dobře promícháme.
6. Krok
Nakonec přidáme smetanovou směs a za stálého míchání povaříme, dokud se omáčka nespojí s těstovinami.
7. Krok
Podáváme ihned, posypáme zbytkem sýra.