Zdroj: Pixabay: Engin_Akyurt
Snadné krémové těstoviny s houbami a česnekem
Směs čerstvých ingrediencí v kombinaci s krémovou konzistencí těchto těstovin vás přenese na cestu do potravinového nebe.
Ingredience
- 400 gms Těstoviny podle vašeho výběru, já obvykle volím penne, protože krásně absorbují omáčku.
- 250 gms čerstvých hub nakrájených na plátky. Mám ráda houby Portobello pro jejich bohatou chuť, ale hodí se i bílé houby.
- 1 šálek Tučné smetany
- 2 pl olivového oleje
- 4 stroužky česneku, mletého
- sůl a pepř podle chuti
- 1⁄4 šálek Nastrouhaného parmezánu a dalšího na posypání
- Čerstvá petrželka, jemně nasekaná na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Mírně je však nedovařte, protože se v omáčce dovaří. Slijte je a 1/4 šálku vody z těstovin si nechte.
Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte na velké pánvi na středním plameni olivový olej. Do rozehřátého oleje přidejte na plátky nakrájené houby. Tip na vaření: S houbami příliš nehýbejte, protože při opékání krásně zkaramelizují a zvýrazní se jejich chuť.
Po opečení vmíchejte prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vařte, dokud česnek není aromatický a houby nezměknou - obvykle asi 5-7 minut.
Snižte teplotu, přidejte do pánve smetanu a 1/4 šálku vody z těstovin a míchejte, dokud se dobře nespojí.
Uvařené těstoviny vmíchejte do krémové houbové omáčky, aby se všechny těstoviny dobře obalily. V případě potřeby přidejte ještě trochu vody z těstovin, aby se omáčka uvolnila.
Odstavte z ohně a vmíchejte parmezán, dokud se úplně nespojí s těstovinami - těstoviny jsou pak lesklejší, krémovější a chutnější.
Podávejte bohatě posypané parmazánem a nasekanou petrželkou. Čerstvá bylinka svou zemitou a lehce peprnou chutí vyváží krémové těstoviny.