Smažený vepřový řízek se slaninou a cheddarem
Užasný smažený řízek naplněný sýrem a slaninou
Ingredience
- 600 g vepřová pečeně
- 300 g sýr čedar
- 125 g slanina
- 150 g hladká mouka
- 4 vejce
- 400 g strouhanka
- sůl a pepř
- 500 ml olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Vepřovou pečení si očistěte a naporcujte na steaky ty podelně nařízněte tak aby se dali rozklepat na tenké plátky.
Rozklepanou pečení okořeňte solí, pepřem a poř. bylinkou
Na maso položte slaninu a sýr cheddar
Vše pěkně smotejte do roládky a znova okořente i z druhé strany
Rozehřejte si olej na 175°C , v misce si rozmíchejte vejce s trochou soli.
Postupně připravené roládky obalujte v trojobalu. Nejprvé v hladké mouce, poté v rozmíchaném vejci a naposled ve strouhance. Kdo chce může použit strouhanku Panko nebo bylinkovou strouhanku.
Krok s vejcem a strouhankou zopakujte 2x poté obalené maso vložte do rozehřatého oleje. a smažte do zlatová asi 6-8 minut
Podávejte s malým míchaným salátkem a opečeným bramborem . Sýr po rozkrojení by měl být tekutý a táhlej.