:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Hm7T2DYUZtg0GM5GLNBW/08cb42831aebfc857471a05231ba11.png)
Zdroj: Elenasfotos via Getty Images
Slavnostní tiramisu se speculoos a malinami
Tento recept na "Tiramisu se speculoos a malinami" posouvá tradiční italský dezert na novou úroveň. Je ideální pro sváteční období, kdy je těžké sehnat čerstvé maliny. Nahrazení dámských prstů sušenkami speculoos dodá dezertu jedinečnou chuť a strukturu, zatímco maliny ho udělají lehkým a osvěžujícím. Tento recept jsem už mnohokrát připravila pro přátele a rodinu a vždycky měl velký úspěch!
Ingredience
- 200 g Sušenky Speculoos
- 500 g mascarpone
- 4 vaječné žloutky
- 100 g cukr
- 1 vanilkový lusk
- 2 KL Amaretto (nepovinné)
- 300 g Maliny (čerstvé nebo mražené)
- Moučkový cukr na poprášení
Nejnovější letáky
Postup
Přípravu speculoos tiramisu s malinami začněte rozdrcením sušenek speculoos v sáčku do mrazničky. Skvěle se k tomu hodí váleček nebo dno sklenice. Chcete mít směs větších a drobnějších kousků - to dodá vašemu tiramisu skvělou strukturu.
Ve velké míse vyšlehejte žloutky, cukr, semínka z vanilkového lusku a (chcete-li) amaretto do pěny. Poté přidejte mascarpone a dobře promíchejte, dokud se vše dobře nespojí. Malá rada: mascarpone se lépe šlehá, když má pokojovou teplotu.
Nyní dejte polovinu rozdrobených sušenek speculoos do mísy. Navrch rozetřete polovinu krému z mascarpone a přidejte vrstvu malin. Vrstvy zopakujte se zbývajícími ingrediencemi.
Tiramisu speculoos s malinami uložte do lednice alespoň na 2 hodiny, aby řádně ztuhlo. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Na ozdobu lze přidat také čerstvé maliny nebo mátu.