INZERCE

Zdroj: Bernadette Wurzinger for Getty Images

Silvestrovský dezert Čokoládový mousse

Chutný a bohatý čokoládový dezert, perfektní pro zakončení slavnostního Silvestrovského večera. Tento dezert neni příliš těžký a má krásnou, hlubokou čokoládovou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g hořkosladká čokoláda Přidáno do
  • 2 KL kakao Přidáno do
  • 3 KL cukr Přidáno do
  • 200 ml šlehačka Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

1. Pro čokoládovou musu rozdrobte čokoládu do misky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Dejte pozor, aby do čokolády nedostala voda, protože by pak srazilo.

2. Krok

2. Přidejte kakao, cukr a špetku soli do čokolády a dobře promíchejte.

3. Krok

Ušlehejte smetanu do tuha a opatrně ji vmíchejte do čokoládové směsi.

4. Krok

4. Rozdělte čokoládový silvestrovský dezert do 4 dezertních mís a dejte je na nejméně 2 hodiny do lednice, dokud neztvrdnou.

5. Krok

5. Ozdobte čokoládový mus jako Silvestrovský desert ozdobami a talismany pro přelom roků.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty