INZERCE
Zdroj: Bernadette Wurzinger for Getty Images
Silvestrovský dezert Čokoládový mousse
Chutný a bohatý čokoládový dezert, perfektní pro zakončení slavnostního Silvestrovského večera. Tento dezert neni příliš těžký a má krásnou, hlubokou čokoládovou chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 200 g hořkosladká čokoláda
- 2 KL kakao
- 3 KL cukr
- 200 ml šlehačka
- 1 Štipka sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
25 min.
1. Krok
1. Pro čokoládovou musu rozdrobte čokoládu do misky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Dejte pozor, aby do čokolády nedostala voda, protože by pak srazilo.
2. Krok
2. Přidejte kakao, cukr a špetku soli do čokolády a dobře promíchejte.
3. Krok
Ušlehejte smetanu do tuha a opatrně ji vmíchejte do čokoládové směsi.
4. Krok
4. Rozdělte čokoládový silvestrovský dezert do 4 dezertních mís a dejte je na nejméně 2 hodiny do lednice, dokud neztvrdnou.
5. Krok
5. Ozdobte čokoládový mus jako Silvestrovský desert ozdobami a talismany pro přelom roků.