INZERCE
Salát s trhaným kuřecím masem
Asijský salát který hraje chuti a barvami
INZERCE
Ingredience
porce
4
- salát
- 200 g salát ledový
- 150 g mrkev
- 250 g červené zelí
- 150 g červená paprika
- 200 g kuřecí pečené prsa
- 100 g sojové výhonky
- Dresink
- 20 g stroužky česneku
- 10 g chilli papričky malá ks
- 50 ml balzamikový ocet tmavý
- 50 ml olivový olej
- 50 ml limetková šťáva
- 25 ml javorový sirup
- 5 g sůl
- 30 ml voda
- k servirovaní
- 50 g čerstvá máta
- 50 g čerstvé listy koriandru
- 50 g kešu oříšky
- 50 g cibule smažené
- 1 ks limetka
- 2 g sezamové semínko
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Na dresink oloupejte česnek a nasekejte ho nadrobno, chilli papričku nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte se zbylými surovinami dohladka.
2. Krok
Čtyři hluboké talíře nebo misky vyložte listy ledového salátu. Mrkev očistěte a nastrouhejte na nudličky. Zelí zbavte košťálu a nastrouhejte ho na jemné plátky. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte na nudličky, maso natrhejte na jemné proužky. Promíchejte se sójovými výhonky a dresinkem. Rozdělte na talíře s ledovým salátem.
3. Krok
Bylinky natrhejte nebo nasekejte nahrubo a zasypte jimi salát spolu s kešu oříšky a smaženou cibulí a sezamovým semínkem. Ihned podávejte se čtvrtkou limety.