INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Kun8kf_awmt0m-kq_kiw/624bcaba207dbdba99902f91334299.jpeg)
Salát s kuřecím prsem v BBQ marinádě
Jednoduchý letní salát s voňavým grilovaným kuřetem
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 600 g kuřecí křídla
- 100 g BBQ omáčka
- 1 ks římský salát
- 100 g majonéza
- 4 stroužky česneku
- 25 g Dijonská hořčice
- 100 g strouhaný sýr Čedar
- 5 g Římský kmín
- 15 g chilli omáčka
- 20 ml citronová šťáva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Kuřecí maso si naložíme do BBQ omáčky a dáme pomalu péct do rozehřaté trouby na 170°C cca 20min
2. Krok
V misce si připravíme dresink. majonezu smícháme s dijonskou hořčici, drceným česnekem, čili pastou, strouhaným sýrém a římským kmínem kdo má rád přidá i čerstvé bylinky třeba koriandr nebo plochou petržel. dochutíme soli a šťávou z citronu
3. Krok
Omyjeme si římský salát od nečistot a nathamé jej do větší misky. Přidáme dresink a vše spolu zlehka promícháme.
4. Krok
Salát servirujeme na talíří nahoru přidáme upečené maso a dozdobýme bylinkami popř. Opečeným bagetovým chipsem
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Kun8kf_awmt0m-kq_kiw/28f1f3d1245a1d92a31f1251bc0fcf.jpeg)