INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Rýžový nákyp s broskvemi
Chutný a sladký rýžový nákyp s broskvemi je skvělý dezert, který si můžete vychutnat kdykoliv během dne. Ideálně je ho podávat horký, ale je stejně vynikající i když vychladne.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Složky
- 200 g Rýže
- 800 g broskve
- 4 ks Vejce
Nástroje
- 100 g cukr
- 1 balení vanilkový cukr
- 50 g máslo
Sněhová čepička
- 4 ks Vejce bílek
- špetka soli
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Uvařte rýži podle návodu na balení. Mezitím oškrábejte a nakrájejte broskve na kousky.
2. Krok
Vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Smíchejte je s uvařenou rýží.
3. Krok
Nakonec do směsi přimíchejte broskve a přeložte do vymazané formy.
4. Krok
Nákyp pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.
5. Krok
Před koncem pečení vyšlehejte 4 bílka s špetkou soli a rozetřete je na nádivkou.
6. Krok
Nechte péct ještě 10 minut.