INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Rýžový nákyp s broskvemi

Chutný a sladký rýžový nákyp s broskvemi je skvělý dezert, který si můžete vychutnat kdykoliv během dne. Ideálně je ho podávat horký, ale je stejně vynikající i když vychladne.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Složky

  • 200 g Rýže Přidáno do
  • 800 g broskve Přidáno do
  • 4 ks Vejce Přidáno do

Nástroje

  • 100 g cukr Přidáno do
  • 1 balení vanilkový cukr Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do

Sněhová čepička

  • 4 ks Vejce bílek Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Uvařte rýži podle návodu na balení. Mezitím oškrábejte a nakrájejte broskve na kousky.

2. Krok

Vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Smíchejte je s uvařenou rýží.

3. Krok

Nakonec do směsi přimíchejte broskve a přeložte do vymazané formy.

4. Krok

Nákyp pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.

5. Krok

Před koncem pečení vyšlehejte 4 bílka s špetkou soli a rozetřete je na nádivkou.

6. Krok

Nechte péct ještě 10 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty