Rychlé řezy se zakysanou smetanou
Koláč s náplní z mascarpone a kyslé smetany.
Ingredience
Koš
- 150 g polohrubá mouka
- 150 g mleté ořechy
- 120 g krystalový cukr
- 1 čl prášek do pečiva
- 8 vejce
- Štipka sůl
- 240 g Meruňkový kompot
Náplň
- 200 ml kyselá smetana
- 500 g mascarpone
- 200 g kondenzovaného mléka
- 3 čl želatinového prášku
- 70 ml voda
Poleva
- 200 g Kondenzované mléko
- 50 g máslo
- 1 Lžíce kakao
- vlašské ořechy
Nejnovější letáky
Postup
Do těsta smícháme vejce, cukr, špetku soli a šleháme 10 minut. Smícháme suché ingredience, mouku, prášek do pečiva, mleté vlašské ořechy. Postupně vmícháme do vaječné směsi. Těsto pečeme na pečicím papíře na 170 stupňů 40 minut.
Zdroj: Youtube
Do krému ušleháme smetanu s mascarpone do hladka. Přidáme kondenzované mléko a na závěr rozpuštěnou ne horkou želatinu.
Zdroj: Youtube
Piškotu překrojíme podélně na polovinu. Jednu část potřeme oblíbeným džemem.
Zdroj: Youtube
Na vrch dáme krém a přiložíme druhou polovinu piškotu. Dáme na chvíli ztuhnout a připravíme si polevu.
Zdroj: Youtube
Na polevu smícháme kondenzované mléko, máslo a kakao. Rozpustíme nad ohněm a polejeme celý povrch dortu. Na ozdobu pokládáme kousky ořechů. Dort dáme ztuhnout do lednice.
Zdroj: Youtube