Zdroj: Canva
Rib eye steak na pánvi
Pokud máte chuť na kus pořádného masa, ale nevíte, jak připravit rib eye steak, poradím vám! V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit skvělý český rib eye steak.
Ingredience
- 2 kusy rib eye steak
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce nasekaného rozmarýnu
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nechte steaky 30 minut před přípravou zahřát na pokojovou teplotu.
V misce smíchejte olivový olej, česnek, rozmarýn, sůl a také pepř.
Předehřejte si troubu na cca 230 °C.
Steaky z obou stran pořádně opepřete a potřete připravenou směsí oleje a koření. Koření můžete zvolit jakékoliv, které vám nejvíce chutná.
Rozehřejte pánvičku (ideálně železnou) na střední až vysokou teplotu.
Pokud používáte klasickou pánvičku, trochu ji potřete olejem, aby se steaky nepřilepily!
Položte steaky do pánvičky a smažte je 5-8 minut na každé straně, dokud nejsou zlatavě hnědé.
Přesuňte pánvičku do předehřáté trouby a dopečte steaky podle vaší oblíbenosti - pro medium rare asi 6-8 minut.
Po upečení nechte steaky odpočinout alespoň 5 minut, aby se šťávy uvnitř mohly rozprostřít a maso zůstalo pěkně šťavnaté.
Podávejte s pečenými bramborami nebo s oblohou dle vaší chuti a potřeby.
Nechte si chutnat úžasný rib eye steak!