INZERCE
Řezy z listového těsta

Řezy z listového těsta

Dnes jsem se odhodlala upéct jednoduchý krémeš bez šlehačky, kterou extra nemáme rádi. Tento recept je nenáročný a zvládne ho i amatér 🙋🏻‍♀️ ( jako např. já) Já jsem si na něm božsky pochutnala 😋 Přidávám recept 📜 Přeji hezký víkend ❄️

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 500 g listové těsto Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 1 l mléko Přidáno do
  • 3 balíčky Zlatý klas (prášek) Přidáno do
  • 3 pl krystalový cukr Přidáno do
  • 1 pl vanilková pasta Přidáno do
  • 140 g máslo Přidáno do
  • moučkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Listové těsto položíme na plech a pečeme dozlatova na 220°C asi 8-10min.

2. Krok

Korpusy necháme vychladit.

3. Krok

Vanilkový krém: Ušleháme bílky do pevných špiček a jemně je posypeme moučkovým cukrem, aby nám sníh nepadl.

4. Krok

Do menší mísy odlijeme asi třetinu mléka a smícháme ho s pudinkovým práškem i s žloutky. Zbytek mléka dáme do hrnce, přidáme cukr, vanilku a přivedeme k varu. Do horkého mléka nalijeme směs mléka se žloutky a za neustálého míchání uvaříme hustý pudink. Do teplého pudinku nakonec zamícháme máslo a šlehané bílky.

5. Krok

Hotový krém rozetřete na jeden z upečených korpusů a dejte do lednice. Pak položte vršek korpusu, který před pečením nařízněte nakonec a poté dejte péct stejně jako předchozí. Upečené čtverečky můžete ještě předtím než je rozmístíte namočit v čokoládě.

6. Krok

Čokoládová poleva: 100g másla, 100g vařící čokolády nebo 65-70% hořké (zdravější verze).

7. Krok

Nakonec je rozmístěte na vrch koláče a nechte koláč odpočívat nejlépe celou noc v lednici nebo na chladném místě.

8. Krok

A teď už jen podávejte 🍰

9. Krok

Dobrou chuť 🤗

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty