Řezy z listového těsta
Dnes jsem se odhodlala upéct jednoduchý krémeš bez šlehačky, kterou extra nemáme rádi. Tento recept je nenáročný a zvládne ho i amatér 🙋🏻♀️ ( jako např. já) Já jsem si na něm božsky pochutnala 😋 Přidávám recept 📜 Přeji hezký víkend ❄️
Ingredience
- 500 g listové těsto
- 4 vejce
- 1 l mléko
- 3 balíčky Zlatý klas (prášek)
- 3 pl krystalový cukr
- 1 pl vanilková pasta
- 140 g máslo
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Listové těsto položíme na plech a pečeme dozlatova na 220°C asi 8-10min.
Korpusy necháme vychladit.
Vanilkový krém: Ušleháme bílky do pevných špiček a jemně je posypeme moučkovým cukrem, aby nám sníh nepadl.
Do menší mísy odlijeme asi třetinu mléka a smícháme ho s pudinkovým práškem i s žloutky. Zbytek mléka dáme do hrnce, přidáme cukr, vanilku a přivedeme k varu. Do horkého mléka nalijeme směs mléka se žloutky a za neustálého míchání uvaříme hustý pudink. Do teplého pudinku nakonec zamícháme máslo a šlehané bílky.
Hotový krém rozetřete na jeden z upečených korpusů a dejte do lednice. Pak položte vršek korpusu, který před pečením nařízněte nakonec a poté dejte péct stejně jako předchozí. Upečené čtverečky můžete ještě předtím než je rozmístíte namočit v čokoládě.
Čokoládová poleva: 100g másla, 100g vařící čokolády nebo 65-70% hořké (zdravější verze).
Nakonec je rozmístěte na vrch koláče a nechte koláč odpočívat nejlépe celou noc v lednici nebo na chladném místě.
A teď už jen podávejte 🍰
Dobrou chuť 🤗