Zdroj: Pixabay: MatteoPhotoPro2020
Recept na těsto na pizzu s droždím
Podle tohoto receptu si můžete doma připravit bezchybné, křehké a kvalitní těsto na pizzu, které se snadno připravuje a chutná milovníkům italské kuchyně. Dělám ho pravidelně již několik let, zejména o víkendech pro rodinu.
Ingredience
- 500 g Pšeničná mouka
- 7 g sušené droždí
- 300 ml vlažná voda
- 2 čajová lžička sůl
- 1 polévková lžíce olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte 500 g pšeničné mouky se 7 g sušeného droždí a 2 lžičkami soli. Dejte pozor, aby droždí nepřišlo do přímého kontaktu se solí, protože by to mohlo ovlivnit jeho aktivaci.
Přidejte 300 ml vlažné vody a 1 lžíci olivového oleje a začněte hníst těsto.
Nalijte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, dokud nezískáte homogenní, pružné těsto (doba hnětení je asi 10 minut). Pokud máte doma stroj na chleba, můžete ho k hnětení použít, usnadní vám práci a výsledek je stejný.
Těsto přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 2 hodiny kynout při pokojové teplotě.
Nechte těsto vykynout - během kynutí zdvojnásobí svůj objem. Jakmile se tak stane, je těsto připraveno k použití.