Zdroj: Kajakiki for iStockPhotos
Recept na džem ze svařeného vína
Tento džem ze svařeného vína je recept, který dělám každý rok v předvánočním čase. Přináší kořeněnou, hřejivou chuť vánočního trhu přímo do vašeho rohlíku k snídani. Díky bohaté chuti skořice, hřebíčku a pomerančové kůry je to lahodný začátek dne a perfektní domácí dárek k Vánocům.
Ingredience
- 1 Láhev červené víno
- 500 g Želírovací cukr dva ku jedné
- 2 stlačené pomeranče
- 1 Lemon šťáva
- 1 Organická pomerančová kůra
- 2 Skořicové tyčinky
- 1 Čajová lžička Hřebíček
- 1 Hvězdicový anýz
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li připravit džem ze svařeného vína, nalijte červené víno do velkého hrnce. Přidejte zavařovací cukr a dobře promíchejte, dokud se zcela nerozpustí. Začněte na mírném ohni a podle potřeby jej zvyšujte - nikdy však na nejvyšší stupeň. Na tuto radu jsem si vzpomněl, když jsem džem vařil poprvé.
Přidejte šťávu z pomerančů a citronu. Dbejte na to, aby se do hrnce nedostala žádná semínka - ta by mohla ovlivnit chuť.
Pomocí škrabky oloupejte jeden pomeranč, abyste získali dlouhé proužky kůry, a přidejte je do hrnce spolu s tyčinkami skořice, hřebíčkem a badyánem.
Směs za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 20 minut. Je důležité neustále míchat, aby se džem nepřipálil.
Po 20 minutách stáhněte pánev z ohně a nechte směs mírně vychladnout. Vyjměte tyčinky skořice, proužky pomerančové kůry a badyán.
Džem ze svařeného vína naplňte do čistých sklenic. Sklenice ihned uzavřete, džem pak vydrží déle a je skvělou volbou pro ručně vyráběný dárek.
Vychutnejte si domácí svařené víno s džemem na čerstvém chlebu nebo rohlíkách a vychutnejte si dokonalou vánoční snídani!