Rajská polévka
Rajská polévka s parmazánem je skvělý recept, který stojí za to vyzkoušet!
Ingredience
- 4 pl máslo
- 2 šálky žluté cibule nadrobno nakrájené
- 3 stroužky česneku
- 1 pl mletého
- 3 konzervy drcených rajčat se šťávou
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1⁄4 šálku nasekané čerstvé bazalky plus více k podávaní
- 1 pl cukru nebo podle chuti
- 1⁄2 lžičky pepře nebo podle chuti
- 1⁄2 šálku husté smetany ke šlehání nebo podle chuti k potlačení kyselosti
- 1⁄3 šálku parmazánu čerstvě nastrouhaného plus další k podávaní
Nejnovější letáky
Postup
Rozehřejte hrnec, přidejte máslo a poté přidejte nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažte 10-12 minut, dokud nezměkne a nezezlátne.
Přidejte mletý česnek a smažte 1 minutu, dokud se nerozvoní.
Přidejte drcená rajčata se šťávou, kuřecí vývar, nasekanou bazalku, cukr (nebo přidejte cukr podle chuti) a pepř. Promíchejte a přiveďte k varu, poté snižte teplotu,
částečně přikryjte poklicí a vařte 10 minut.
Polévku můžete nechat s kostkovitou konzistencí, ale pokud máte rádi rozmixovanou/krémovou polévku, použijte ponorný mixér k rozmixování polévky v hrnci do požadované konzistence nebo ji po částech přelijte do mixéru a rozmixujte do hladka (dávejte pozor, abyste mixér
Nepřeplnili horkou tekutinou), poté rozmixovanou polévku vraťte do hrnce na mírném ohni.
Přidejte 1/2 šálku husté smetany, 1/3 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu a vraťte k varu.
Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a vypněte oheň.