INZERCE

Pravý hospodský guláš

Hospodský hovězí guláš je tradiční český pokrm, který si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Kvalitní maso, koření a trochu času na dusení - to jsou hlavní ingredience tohoto skvělého pokrmu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g hovězího masa na guláš Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 4 česneky Přidáno do
  • půl lžičky sladké papriky Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce sádla nebo oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce rajského protlaku Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • lžíce kmínu Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Měkkou cibuli nakrájíme na kousky a osmahneme na rozpáleném sádle. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek a osmahneme také.

2. Krok

Přidáme maso a opečeme ho dohněda. Poté přidáme sladkou papriku, rajčatový protlak, sůl, pepř a trochu kmín.

3. Krok

Přidáme mouku, promícháme a zasmažíme. Poté přidáme hovězí vývar, přivedeme k varu a pak na mírném ohni dusíme cca 1,5 hodiny.

4. Krok

Před koncem vyzkoušíme, zda je maso měkké a případně dochutíme. Guláš podáváme s chlebem či tradičně s českým knedlíkem. Můžete také přidat nakrájenou cibuli na okraj talíře. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty