Pravý hospodský guláš
Hospodský hovězí guláš je tradiční český pokrm, který si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Kvalitní maso, koření a trochu času na dusení - to jsou hlavní ingredience tohoto skvělého pokrmu.
Ingredience
- 800 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 4 česneky
- půl lžičky sladké papriky
- sůl, pepř
- 2 Lžíce sádla nebo oleje
- 1 Lžíce hladké mouky
- 1 Lžíce rajského protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- lžíce kmínu
Nejnovější letáky
Postup
Měkkou cibuli nakrájíme na kousky a osmahneme na rozpáleném sádle. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek a osmahneme také.
Přidáme maso a opečeme ho dohněda. Poté přidáme sladkou papriku, rajčatový protlak, sůl, pepř a trochu kmín.
Přidáme mouku, promícháme a zasmažíme. Poté přidáme hovězí vývar, přivedeme k varu a pak na mírném ohni dusíme cca 1,5 hodiny.
Před koncem vyzkoušíme, zda je maso měkké a případně dochutíme. Guláš podáváme s chlebem či tradičně s českým knedlíkem. Můžete také přidat nakrájenou cibuli na okraj talíře. Dobrou chuť!