INZERCE
Zdroj: Canva
Pravý ajvar recept
Nevíte, co je ajvar? Ajvar je čalamáda, připravovaná především z červených paprik s lilkem, z cuket s česnekem a s chilli. Tento výborný pokrm zvládnete připravit i vy!
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 kg červených paprik
- 1 kg lilku
- 2 stredne veľké cibule
- 1⁄2 šálku olivového oleje
- 3 Lžíce octa
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
Rozpalte troubu na cca 200°C a připravte si plech s pečicím papírem.
2. Krok
Poté pořádně omyjte papriky a lilek a naporcujte je na menší kousky.
3. Krok
Položte papriky a lilek na připravený plech a pečte v troubě přibližně 30-40 minut, dokud nejsou zcela měkké a mírně zčernalé.
4. Krok
Pokád máte zájem, lze udělat pouze ajvar z cukety.