Zdroj: microshutter from Canva
Pomazánka z pečeného lilku
Pečený lilek pomazánka je zdravá a chutná pomazánka z pečeného lilku, kterou můžete podávat na vařených bramborách, jako dip k masu nebo jako náplň do sendvičů. Je to rychlý a jednoduchý recept, plný chuti a zdravých ingrediencí.
Ingredience
- 2 lilkové plody
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce tahini pasty
- citron
- 1 lžička soli
- půl lžičky mletého kmínu
- 2 Lžíce olivového oleje
- Čerstvý petržel nebo koriandr pro ozdobení
- Lžíci čerstvě opečeného sezamu pro ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
1. Nejprve omyjte lilky a poté je položte na plech vyložený pečícím papírem.
Lilek pečte při 200 °C asi 30-40 minut, dokud není na dotek měkký.
Po upečení nechte lilky vychladnout a poté je oloupejte.
Měkkou dužinu lilků vložte do mixéru spolu se stroužky česneku, tahini pastou, citronovou šťávou, solí, kmínem a olivovým olejem.
Vše důkladně rozmixujte, dokud nemáte hladkou pomazánku.
Podávejte ozdobené čerstvým petrželem nebo koriandrem a posypané opečeným sezamem. Pomazánka z pečeného lilku recept je hotová!