INZERCE

Zdroj: ALLEKO from Getty Images

Pomalu pečené vepřové plecko

Tento recept je jedním z nejtradičnějších způsobů přípravy vepřového masa. Pomalé pečení v troubě dává masu možnost stát se jemným a šťavnatým, zároveň ho obohatí o skvělé a pikantní chutě. Maso je výborné konzumovat se omáčkou, bramborovou kaší nebo s grilovanou zeleninou. Pokud rádi experimentujete s chutěmi, přidejte do marinády na maso podle vlastní chuti i jiné koření.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Maso

  • 1 kus vepřová plec Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 2 čajové lžičky sůl Přidáno do
  • 2 čajové lžičky mletý černý pepř Přidáno do
  • 3 pl olivový olej Přidáno do

Omáčka

  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 1 kus mrkev Přidáno do
  • 1 kus Petržel Přidáno do
  • 1 celer Přidáno do
  • 2 kus rajčata Přidáno do
  • 2 kus červená paprika Přidáno do
  • 1 čajová lžička mletá paprika Přidáno do
  • 500 ml Bujička Přidáno do
INZERCE

Postup

210 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 150 stupňů a vepřové plecko očistěte a osušte.

2. Krok

Maso potřete solí, kořením a nakrájeným česnekem. Pak maso promíchejte v olivovém oleji.

3. Krok

Vložte maso do trouby na 1 hodinu bez poklice.

4. Krok

Mezitím si připravte zeleninu pro omáčku. Nakrájejte cibuli, mrkev, petržel, celer, rajčata a papriku.

5. Krok

Po hodině vyjměte maso z trouby a přidejte nakrájenou zeleninu a mletou papriku. Přidejte i vývar.

6. Krok

Zavřete a vložte zpět do trouby na 2 hodiny. Během této doby občas maso potírejte vývarem, aby se nepřipalovalo.

7. Krok

Po uplynutí času vyjměte maso z trouby. Maso by mělo být velmi měkké. Omáčku proceděte a podávejte k masu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty