Zdroj: ALLEKO from Getty Images
Pomalu pečené vepřové plecko
Tento recept je jedním z nejtradičnějších způsobů přípravy vepřového masa. Pomalé pečení v troubě dává masu možnost stát se jemným a šťavnatým, zároveň ho obohatí o skvělé a pikantní chutě. Maso je výborné konzumovat se omáčkou, bramborovou kaší nebo s grilovanou zeleninou. Pokud rádi experimentujete s chutěmi, přidejte do marinády na maso podle vlastní chuti i jiné koření.
Ingredience
Maso
- 1 kus vepřová plec
- 2 stroužky česnek
- 2 čajové lžičky sůl
- 2 čajové lžičky mletý černý pepř
- 3 pl olivový olej
Omáčka
- 1 kus cibule
- 1 kus mrkev
- 1 kus Petržel
- 1 celer
- 2 kus rajčata
- 2 kus červená paprika
- 1 čajová lžička mletá paprika
- 500 ml Bujička
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 150 stupňů a vepřové plecko očistěte a osušte.
Maso potřete solí, kořením a nakrájeným česnekem. Pak maso promíchejte v olivovém oleji.
Vložte maso do trouby na 1 hodinu bez poklice.
Mezitím si připravte zeleninu pro omáčku. Nakrájejte cibuli, mrkev, petržel, celer, rajčata a papriku.
Po hodině vyjměte maso z trouby a přidejte nakrájenou zeleninu a mletou papriku. Přidejte i vývar.
Zavřete a vložte zpět do trouby na 2 hodiny. Během této doby občas maso potírejte vývarem, aby se nepřipalovalo.
Po uplynutí času vyjměte maso z trouby. Maso by mělo být velmi měkké. Omáčku proceděte a podávejte k masu.