Polévka z vaječné jíšky
Polévka z vaječné jíšky je klasický český recept, který je v našich končinách oblíbený především pro svoji jednoduchou přípravu a vynikající chuť. Podávejte tuto lahodnou a výživnou polévku jako předkrm nebo lehký oběd.
Ingredience
- 2 Lžíce masla
- 1 Střední cibule
- 1 mrkev
- 1 Petržel
- 1 kůra z citronu
- 6 vajec
- 1 l vývaru (masový nebo zeleninový podle chuti)
- sůl a pepř podle chuti
- Nať petržele na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme na hrubo.
Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme na ni cibuli, mrkev a petržel. Restujeme, dokud zelenina nezměkne.
Do misky si rozklepneme vejce a vyšleháme je do pěny. Přidáme kůru z citronu a osolíme a opepříme podle chuti.
Ve velkém hrnci přivedeme vývar k varu a postupně do něj vsypáváme vaječnou směs, abychom vytvořili jíšku.
Polévku vaříme na středním ohni, dokud nezhustne do požadované konzistence.
Hotovou polévku můžeme ještě dochutit solí a pepřem, podle potřeby.
Polévku servírujeme s naťí petržele pro ozdobení.