INZERCE

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky je klasický český recept, který je v našich končinách oblíbený především pro svoji jednoduchou přípravu a vynikající chuť. Podávejte tuto lahodnou a výživnou polévku jako předkrm nebo lehký oběd.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • 1 Střední cibule Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 1 kůra z citronu Přidáno do
  • 6 vajec Přidáno do
  • 1 l vývaru (masový nebo zeleninový podle chuti) Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Nať petržele na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme na hrubo.

2. Krok

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme na ni cibuli, mrkev a petržel. Restujeme, dokud zelenina nezměkne.

3. Krok

Do misky si rozklepneme vejce a vyšleháme je do pěny. Přidáme kůru z citronu a osolíme a opepříme podle chuti.

4. Krok

Ve velkém hrnci přivedeme vývar k varu a postupně do něj vsypáváme vaječnou směs, abychom vytvořili jíšku.

5. Krok

Polévku vaříme na středním ohni, dokud nezhustne do požadované konzistence.

6. Krok

Hotovou polévku můžeme ještě dochutit solí a pepřem, podle potřeby.

7. Krok

Polévku servírujeme s naťí petržele pro ozdobení.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty