INZERCE
Zdroj: Canva
Polévka z hlívy
Houbová polévka je uklidňující klasika, která je ideální pro chladné večery a deštivé dny. Její příprava je navíc překvapivě snadná! Potřebujete jen několik jednoduchých ingrediencí a trochu trpělivosti a během chvilky budete mít lahodnou polévku.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g čerstvé hlívy
- 1 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 petrželová nať
- 1 Lžíce máslo
- 1 Lžíce hladké mouky
- 1 l vývar
- drůbeží nebo zeleninový
- 1⁄2 l mléka
- a sůl čerstvě mletý pepř dle chuti
- nastrouhaný sýr na dochucení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Očistěte a nakrájejte hlívu na tenké plátky.
2. Krok
Na pánvi na másle orestujte nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a petrželovou nať.
3. Krok
Přidejte mouku a za stálého míchání ji nechte zpěnit.
4. Krok
Pozvolna přilévejte vývar a mléko a míchejte, dokud se nevytvoří jednotná polévka.
5. Krok
Přidejte nakrájenou hlívu a vařte, dokud není hlíva měkká, asi 10 minut.
6. Krok
Osolte a opepřete podle chuti.
7. Krok
Podávejte teplou, posypanou nastrouhaným sýrem.