INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/IsjfnxT4KiPaxKG8TL7Z/c03c0d51fa4be9e1e4b044576ae9d7.jpeg)
Zdroj: Ewgenija_s from Canva
Polévka z dýně hokkaido
Krémová polévka z dýně hokkaido je klasický recept na podzimní polévku, plnou výrazné chuti a krásné oranžové barvy. Je to perfektní zahřívající jídlo pro studené podzimní dny.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 ks malá dýně Hokkaido
- 1 ks velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička Soli
- 1⁄2 lžíce mletého pepře
- 1 lžička mleté skořice
- 1⁄2 lžíce mletého muškátového oříšku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Dýni omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.
2. Krok
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli do zlatova. Přidáme česnek a smažíme dalších pár minut.
3. Krok
Přidáme na pánvi dýni a všechny koření, promícháme a podusíme 10 minut pod pokličkou.
4. Krok
Přidáme zeleninový vývar, promícháme a vaříme dalších 20 minut, dokud se dýně úplně nezměkčí.
5. Krok
Vše pak rozmixujeme na hladkou polévku a přilejeme smetanu.