Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Piškotový dort s mascarpone a ovocem
Osvěžující ovocný dort s mascarpone a tvarohovou náplní, který je dozdobený čokoládou.
Ingredience
Těsto
- 3 pl polohrubá mouka
- 2 kl prášek do pečiva
- 5 pl moučkový cukr
- 3 pl Kukuřičný škrob
- 4 ks vejce
Náplň
- 500 g Sýr mascarpone
- 3 ks vanilkový cukr
- 4 pl moučkový cukr
- 150 g Měkký tvaroh
- 500 g Jahody
Nejnovější letáky
Postup
Příprava těsta Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s práškovým cukrem.
Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme ho do těsta.
Vyšlehané těsto vlijeme na plech, který je vymazaný máslem a vysypán moukou. Korpus pečeme v troubě na 180°C do zlatova a po upečení ho necháme vychladnout a rozkrojíme na 2 části.
Příprava náplně Mascarpone smícháme s vanilkovým, práškovým cukrem a tvarohem.
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky.
První korpus potřeme 1/3 krému. Na něj položíme jahody a druhou část korpusu. Zbytek krému natřeme na dort. Dort dozdobit ovocem a polijeme čokoládou.