INZERCE
Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem

Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem

Tyto závitky jsou skvělou volbou do chladného podzimního počasí. Ja si tohle jídlo oblíbil hlavně pro jeho rychlou a jednoduchou recepturu, která pochází z východoevropské kuchyně. Výhodou závitků je, že je můžete připravit na různé způsoby.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 50 ml slunečnicový olej Přidáno do
  • 150 g zauzené slaniny Globus Přidáno do
  • 1 ks červené cibule Přidáno do
  • 3 ks bobkového listu Přidáno do
  • 3 kuličky nového koření Přidáno do
  • 1 lžička celého kmínu Přidáno do
  • 1 lžička papriky uzené Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 1 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 hlava velká bílého zelí nebo kapusty Přidáno do
  • 500 g masa mletého hovězího z Řeznictví Globus Přidáno do
  • 200 g rýže basmati My Price Přidáno do
  • 1 Červená cibulka Přidáno do
  • 4 stroužky nasekaného česneku Přidáno do
  • 1 lžička majoránky My Price Přidáno do
  • 20 g nasekaná petrželka Přidáno do
  • čerstvé chilli nebo chilli pasta Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • majoránky Přidáno do
  • nasekanou petrželku Přidáno do
INZERCE

Postup

85 min.
1. Krok

1

2. Krok

Z hlávky bílého zelí oloupeme velké listy a dáme stranou. Mezitím si uvaříme na sporáku dostatečné množství vroucí osolené vody tak, aby zelné listy bylo možné v ní spařit. Spařené listy (trvá to cca 3 minuty) dáme stranou vychladnout, neměly by být rozvařené, jen měkké, aby se s nimi dalo lépe pracovat a zamotat je spolu s masem.

Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem - krok přípravy 1
3. Krok

Poté si připravíme směs na naplnění. Do misky dáme mletou směs masa, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou zauzenou slaninu, rýži a dochutíme bylinkami, majoránkou, libečkem a nasekanou petrželkou.

Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem - krok přípravy 1
4. Krok

Spařené listy položíme na pracovní desku, odřízneme zbylé košťály, které jsou dřevnaté a hořké a špatně by se nám balily. Do takto připravených listů balíme směs mletého masa. Listy pěkně zabalíme a skládáme do zapékací misky natěsno vedle sebe.

Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem - krok přípravy 1
5. Krok

Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje si orestujeme uzenou slaninu do zlatova, poté přidáme nakrájenou cibulku, bobkový list, kmín a kuličky nového koření. Potom přimícháme nasekaný česnek a zaprášíme uzenou paprikou. Vše zprudka orestujeme, aby se nám směs nespálila, a přidáme rajčatový protlak a hladkou mouku. Chvíli restujeme a poté zalijeme vývarem ze zelí, aby nám vznikla hladká červená omáčka.

Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem - krok přípravy 1
6. Krok

Takto připravenou omáčku přelijeme na závitky, aby byly dostatečně ponořené. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a vkládáme do rozehřáté trouby na 180 °C cca na 1 hodinu. Asi 10 minut před koncem sundáme poklici, aby se tekutina více odpařila a závitky měly krásnou zlatou kůrku.

Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem - krok přípravy 1
7. Krok

Rolky servírujeme na talíři přelité omáčkou.

Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty