Perfektní francouzské brambory
Tento recept je rychlý a snadný, protože brambory ani vejce nevařím předem. Všechny ingredience se do zapékací misky dávají syrové a díky bohaté krémové polevě jsou francouzské brambory lahodné a šťavnaté. Kvalitní domácí klobása jim dodá fantastickou chuť.
Ingredience
- 2 kg brambory
- 4 ks small sausage v2
- 300 g točený salám nebo
- šunka
- 2 ks Uzená pikantní klobása
- 7 ks vejce
- 250 ml smetana na vaření
- 200 g zakysaná smetana
- sůl
- mletý černý pepř
- mletý kmín
Nejnovější letáky
Postup
Očištěné brambory nakrájejte na kolečka, slaninu nebo měkkou klobásu či šunku na malé kousky. Klobásu také nakrájejte na kolečka. Na dno velké vymazané zapékací mísy dejte nakrájenou cibuli, vrstvu brambor, osolte, opepřete a posypte mletým kmínem. Na brambory položte vrstvu klobásy/šunky/uzeniny a opět brambory. Takto pokračujte až do vyčerpání připravených surovin. Nahoře by měla být vrstva brambor. Podlijte asi půl sklenicí vody, mísu přiklopte a pečte asi půl hodiny, nebo dokud nejsou brambory poloměkké.
Mezitím připravte zálivku: rozšlehejte vejce, osolte a přidejte smetanu. Poloměkké brambory přelijte zálivkou a zapečte. Pečte při 180 °C dozlatova.