INZERCE

Zdroj: Freepik

Perfektní domácí šlehačka Recept

Nic se nevyrovná krémovosti a svěžesti domácí šlehačky!

INZERCE

Ingredience

porce
9
  • 1 šálek Tučná smetana Přidáno do
  • 2 pl Moučkový cukr Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Začněte tím, že velkou mísu a šlehací metly elektrického mixéru vložíte na 15 minut do mrazáku. To je klíčový krok, protože šlehačka se tvoří snadněji a rychleji, když je vše studené.

2. Krok

Jakmile jsou mísa a šlehače vychlazené, nalijte do nich hustou smetanu. Elektrickým mixérem šlehejte smetanu při střední rychlosti, dokud nezhoustne a nezačnou se tvořit měkké špičky. Obvykle se mi zdá, že asi 3 minuty jsou tou správnou dobou.

3. Krok

Když krém zhoustne, postupně za stálého chodu mixéru přidávejte moučkový cukr. Při tomto kroku buďte opatrní - příliš rychlé přidání cukru může způsobit, že krém bude příliš sladký, a příliš rychlé přidání cukru může způsobit, že se krém rozpustí.

4. Krok

Jakmile je cukr zcela zapracován, přidejte vanilkový extrakt. Obvykle doporučuji použít čistý vanilkový extrakt pro bohatší chuť, ale v nouzi může fungovat i imitace vanilky.

5. Krok

Pokračujte ve šlehání smetany při vysokých otáčkách, dokud se nevytvoří pevné špičky. Dávejte pozor, abyste šlehání nepřehnali - přílišné šlehání může smetanu rychle proměnit v máslo. Proto nepropadejte panice, pokud nebude krém hned dokonalý. Chce to několik pokusů, než najdete ideální dobu šlehání.

6. Krok

A voila! Vyrobili jste si domácí šlehačku. Ať už se jedná o polevu na čerstvý koláč s bobulemi, ozdobu horkého kakaa nebo přídavek do buchet, nelze popřít, že domácí šlehačka dělá vše chutnější.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty