Zdroj: Freepik
Perfektní domácí šlehačka Recept
Nic se nevyrovná krémovosti a svěžesti domácí šlehačky!
Ingredience
- 1 šálek Tučná smetana
- 2 pl Moučkový cukr
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že velkou mísu a šlehací metly elektrického mixéru vložíte na 15 minut do mrazáku. To je klíčový krok, protože šlehačka se tvoří snadněji a rychleji, když je vše studené.
Jakmile jsou mísa a šlehače vychlazené, nalijte do nich hustou smetanu. Elektrickým mixérem šlehejte smetanu při střední rychlosti, dokud nezhoustne a nezačnou se tvořit měkké špičky. Obvykle se mi zdá, že asi 3 minuty jsou tou správnou dobou.
Když krém zhoustne, postupně za stálého chodu mixéru přidávejte moučkový cukr. Při tomto kroku buďte opatrní - příliš rychlé přidání cukru může způsobit, že krém bude příliš sladký, a příliš rychlé přidání cukru může způsobit, že se krém rozpustí.
Jakmile je cukr zcela zapracován, přidejte vanilkový extrakt. Obvykle doporučuji použít čistý vanilkový extrakt pro bohatší chuť, ale v nouzi může fungovat i imitace vanilky.
Pokračujte ve šlehání smetany při vysokých otáčkách, dokud se nevytvoří pevné špičky. Dávejte pozor, abyste šlehání nepřehnali - přílišné šlehání může smetanu rychle proměnit v máslo. Proto nepropadejte panice, pokud nebude krém hned dokonalý. Chce to několik pokusů, než najdete ideální dobu šlehání.
A voila! Vyrobili jste si domácí šlehačku. Ať už se jedná o polevu na čerstvý koláč s bobulemi, ozdobu horkého kakaa nebo přídavek do buchet, nelze popřít, že domácí šlehačka dělá vše chutnější.