INZERCE
Penne s houbami a špenátem
Vegetariánské, rychle připravené. Potřebovala jsem použít mascarpone, které mi zbylo. Použila jsem ho do omáčky místo sýra. Omáčka nebyla hustá jako se sýrem, ale chutnala skvěle, myslím, že budu mascarpone používat do omáček častěji 🤨.
INZERCE
Ingredience
porce
2
- podle chuti Semolinové penne
- 400 g hnědé houby
- 100 g baby špenát
- 4 lžíce mascarpone
- 200 ml mléko
- Drcený česnek / česneková pasta / česnekový granulát
- sůl
- Koření
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
25 min.
1. Krok
Uvařte penne / do vody přidávám kromě soli také zeleninový vývar, asi půl kostky.
2. Krok
Houby nakrájejte, špenát jsem také nasekala nahrubo.
3. Krok
Houby lehce osmahněte / já jsem je opékala nasucho, bez oleje. Přidejte špenát a chvíli společně opékejte.
4. Krok
Mascarpone rozšlehejte v mléce a nalijte na houby. Podle chuti osolte a opepřete a přidejte rozdrcený česnek.
5. Krok
Nechte vařit asi 10 minut.
6. Krok
Přidejte penne, promíchejte a 2-3 minuty povařte. V případě potřeby dochuťte.
7. Krok
Dobrou chuť 🙂