INZERCE

Pelmeně

Pelmeně- recept na sibiřské ravioly plněné masem

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 ml vody Přidáno do
  • 105 vejce Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 400 g mletého mäsa Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • zakysaná smetana Přidáno do
  • Bylinky Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Mouku dejte do důlku na prkénku, doprostřed přidejte vejce a začněte míchat vidličkou. Po troškách přidávejte sůl a vodu, aby se do těsta vstřebalo správné množství Těsto hněteme, dokud se nevytvoří hladká homogenní koule. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme půl hodiny odpočívat v chladničce.

2. Krok

Nyní připravte náplň: na pánvi s extra panenským olivovým olejem zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso a za častého míchání vařte asi 15 minut. Osolte a opepřete a v případě potřeby přidejte trochu vody, aby se maso nepřichytilo ke dnu. Těsto rozválejte válečkem na tloušťku 2 milimetry. Vykrajujte kolečka o průměru 2 centimetry .

3. Krok

Do středu každého těsta dejte kopeček náplně. Navlhčete okraje a přeložte kolečko na polovinu, oba konce překryjte a okraje uzavřete. . Vařte je ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty nebo dokud nevyplavou na povrch. Vyklopte je na plech. Když jsou hotové, scedíme je a ochutíme zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou .

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty