INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Pečený vepřový bůček se zelím a knedlíkem
Dokonalý tradiční slovenský pečený bůček s kysaným zelím a knedlíkem, který připravujeme hlavně o svátcích.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- Vepřový bůček
- 1 kg kysané zelí
- 2 ks cibule
- česnek
- Paprika červená mletá
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
- Mletý kmín
- vegeta
- olej
- Vývar
- máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
1.Vepřový bůček omyjte, osolte a opepřete z každé strany.
2. Krok
Vložte ji do zapékací misky, potřete olejem, posypte zeleninou a nakrájenou cibulí a česnekem.
3. Krok
Vepřový bůček zalijte vývarem, přikryjte alobalem a vložte do trouby na přibližně 60 minut -180 °C.
4. Krok
Zelí omyjte ve studené vodě. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte zelí, mletou červenou papriku, bobkový list a černý pepř.
5. Krok
Zalijte ji vodou a přikrytou ji vařte doměkka.
6. Krok
Vepřový bůček podávejte se zelím a knedlíkem.