:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/IoP24OMmGfakuZKCazrK/d75057faabfb5186acb63478d9de87.jpeg)
Krémeše
Lehoučké listové těsto ve spojení vanilkového krému a smetany
Ingredience
Základní ingredience
- 2 listové těsto
- moučkový cukr
Vanilkový krém
- 800 ml mléko
- 2 vanilkový pudinkový prášek
- 2 vanilkový cukr
- 100 g cukr
- 250 g máslo
Šlehačkový krém
- 600 ml šlehačka
- 3 ztužovač šlehačky
- 2 vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
První těsto (hotový výrobek - role) rozrolujeme a lehce propícháme vidličkou, upečeme
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/IoP24OMmGfakuZKCazrK/8b9856f934cd609648c7bc986a818b.jpeg)
Na pudinkovou vrstvu uvaříme pudink jako obvykle a přidáme cukr a vanilkové cukry, až vznikne hustší konzistence odstavíme a necháme vychladnout
Máslo vyšleháme a postupně přidáváme pudink a dále mixujeme do krému, který rovnoměrně naneseme na upečený plát listového těsta
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/IoP24OMmGfakuZKCazrK/8b8f2da63598c6653bfa152984da63.jpeg)
Šlehačku s vanilkovými cukry a ztužovači vyšleháme do tuha a naneseme rovnoměrně na pudinkovou vrstvu
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/IoP24OMmGfakuZKCazrK/e3b9b5a55f5f6cb80a7e91828b23f3.jpeg)
Druhé těsto rozkrájíme na 18 čtverců, též lehce propícháme vidličkou a upečeme, poté upečené čtverce poklademe na vrch
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/IoP24OMmGfakuZKCazrK/cd55040d6c593c12e0b129d74681ea.jpeg)
Hotové krémeše dáme minimálně na 3 hodiny (nejlépe však přes noc) do chladničky a před konzumací posypeme moučkovým cukrem 🌸Dobrou chuť
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/IoP24OMmGfakuZKCazrK/2cd34085fc206124ceab47a1a094ef.jpeg)