Krémeše
Lehoučké listové těsto ve spojení vanilkového krému a smetany
Ingredience
Základní ingredience
- 2 listové těsto
- moučkový cukr
Vanilkový krém
- 800 ml mléko
- 2 vanilkový pudinkový prášek
- 2 vanilkový cukr
- 100 g cukr
- 250 g máslo
Šlehačkový krém
- 600 ml šlehačka
- 3 ztužovač šlehačky
- 2 vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
První těsto (hotový výrobek - role) rozrolujeme a lehce propícháme vidličkou, upečeme
Na pudinkovou vrstvu uvaříme pudink jako obvykle a přidáme cukr a vanilkové cukry, až vznikne hustší konzistence odstavíme a necháme vychladnout
Máslo vyšleháme a postupně přidáváme pudink a dále mixujeme do krému, který rovnoměrně naneseme na upečený plát listového těsta
Šlehačku s vanilkovými cukry a ztužovači vyšleháme do tuha a naneseme rovnoměrně na pudinkovou vrstvu
Druhé těsto rozkrájíme na 18 čtverců, též lehce propícháme vidličkou a upečeme, poté upečené čtverce poklademe na vrch
Hotové krémeše dáme minimálně na 3 hodiny (nejlépe však přes noc) do chladničky a před konzumací posypeme moučkovým cukrem 🌸Dobrou chuť