INZERCE
Babiččin jablečný koláč
Babiččin recept na klasický domácí jablečný koláč.
INZERCE
Ingredience
porce
40
Suroviny
- 400 g hladká mouka
- 250 g máslo
- 1⁄2 ks prášek do pečiva
- 70 g moučkový cukr
- 2 pl mléko
- 2 ks Vejce
Nádivka
- 1 kg Strouhaná jablka
- 1 ks vanilkový cukr
- skořice
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
Z mouky, změklého másla, cukru, prášku do pečiva a mléka vypracujte těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka. Těsto rozdělte na dvě stejné části.
2. Krok
První část těsta rozválejte a položte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto položíme nastrouhaná jablka, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí, případně krystalovým cukrem, pokud jsou jablka kyselá. Na jablka položíme druhý rozválený díl, propícháme vidličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut nebo dozlatova. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.