Pečený chřest s těstovinovou rýží
Nádherná a delikátní zelenina, většina produkce pochází z Hostýna a zbytek dovážíme od sousedů ze Slovenska. Jakmile se rozhodnete tuto zeleninu koupit, určitě s její přípravou neotálejte.
Ingredience
- 200 g těstovinové rýže
- 2 male cibule nakrájené na tenká kolečka
- 400 g zeleného chřestu
- 5 nadrobno nakrájených šery rajčátek
- 2 lžičky smetany
- 125 g čerstvého sýru typu lučina nebo tvaroh
- 50 ml olivového oleje
- pepř sůl
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- 600 ml zeleninového vývaru nebo vody já používám Pí vodu BCS
Nejnovější letáky
Postup
POSTUP
1. Do zapékací mísy dejte rajčata, cibuli a na větší kousky nakrájený očištěný chřest. Okořeňte solí, pepřem, tymiánem a přidejte olivový oleje. Promíchejte, vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů na 15’ péct. V průběhu pečení promíchejte.
2. Pak zapečenou zeleninu dejte stranou na talíř a do toho samého pekáčku nasypte těstovinovou rýži. Dochuťte solí pepřem a zalijte horkou vodou nebo vývarem, promíchejte a vložte znovu do trouby zapéct do měkka cca 7-10’.
3. Pak přidejte čerstvý sýr, dvě lžíce smetany, pečenou zeleninu vložte znovu do trouby již jen na cca 1-2´ zapéct.