Zdroj: GMVozd via GettyImages
Pečený čekankový příkrm vegetariánský
Jako vášnivá kuchařka a milovnice salátů jsem vyzkoušela tento recept, abych rozšířila škálu svých salátových kombinací. Rovnováha mezi lehce nahořklou chutí čekanky a sladkostí medu přináší na talíř skvělý zážitek. Pečená čekanka chutná úžasně křupavě a skvěle doplní jakýkoli hlavní chod.
Ingredience
- 2 Hlavy radicchio
- 4 Tablespoon olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
- 2 Tablespoon Med
- 2 Tablespoon Balzamikový ocet
- 1 zzzerdrückte stroužek česneku
Nejnovější letáky
Postup
Recept na smaženou čekanku připravíte tak, že čekanku nejprve rozkrojíte na polovinu a odstraníte stonek. Dejte pozor, abyste zeleninu příliš neomývali, jinak by nasála vodu a nebyla tak křupavá.
Rozehřejte pánev s olivovým olejem. Vložte na ni čekanku řeznou stranou dolů a smažte ji asi 5 minut, dokud nezačne hnědnout. Podle mých zkušeností pak čekanka získá úžasnou vůni.
Cibuli otočte, osolte a opepřete a smažte dalších 5 minut.
Mezitím nasekejte česnek najemno. Dávejte pozor, abyste ho do pánve nepřidali příliš brzy, jinak se česnek spálí a získá hořkou chuť.
Snižte teplotu, přidejte nasekaný česnek, med a balzamikový ocet a dobře promíchejte.
Osmaženou čekanku ještě jednou ochuťte a podle potřeby osolte a opepřete.
Pečenou čekanku podávejte jako přílohu k masitým pokrmům nebo jako hlavní chod k lehké a zdravé večeři. Dobrou chuť!
Nechte se při vaření vést volným stylem a přidejte další ingredience podle chuti, například ořechy nebo smaženou slaninu. Vždyť experimentování je v kuchyni ta největší zábava!