INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/opDrr921JorucRlxSj22/595c84b386a08a8e8ddc116b028a8e.jpeg)
Zdroj: arfo from Getty Images
Pečené vepřové koleno
Toto pečené vepřové koleno je mimořádně šťavnaté, má krásnou zlatavou barvu a úžasnou vůni.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 shanks Vepřové maso
- 1 litrů piva
- 4 stroučky Česnek
- sůl, pepř
- Majoránka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Vepřová kolena důkladně omyjte, osušte a kůži příčně nařízněte.
2. Krok
Česnek oloupejte, rozmělněte a smíchejte s pepřem, solí a majoránkou. Touto směsí potřete vepřová kolena. Je velmi důležité kůži vepřového kolena důkladně naříznout, aby koření lépe proniklo do masa a kůže byla křupavá.
3. Krok
Vepřová kolena vložte do nádoby odolné vůči troubě a zalijte je pivem. Vepřová kolena dejte na nejméně 2 hodiny do chladničky. Lepší je, když je můžete marinovat 12 hodin.
4. Krok
Poté je pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 2,5 až 3 hodiny. Čas od času je přelijte pivem z misky.