Zdroj: joannawnuk from Getty Images
Pečené kuře na medu
Recept na pečené kuře na medu, které je šťavnaté, měkké a mírně sladké díky datlím a medu.
Ingredience
- 1 Kuře maso
- 2 Lžíce medu
- 2 Lžíce olivového oleje
- Šťáva z citrona
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 2 kus cibule
- 60 g datlí
- 150 ml bílého vína
- voda podle potřeby
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že kuře opláchněte a osušte. Poté kuře osolte a opepřete a nechte odpočívat. Zatímco kuře odpočívá, předehřejte troubu na 190 stupňů.
Smíchejte med, olivový olej, citronovou šťávu a nasekaný česnek v míse. Namažte marinádou kuře. Nezapomeňte, že čím déle necháte kuře v marinádě, tím lépe se chutě propojí.
Položte kuře do pekáče a posypte ho nakrájenou cibulí a datlemi. Přidejte bílé víno a dle potřeby přidejte vodu. Doporučuji mít v pekáči asi 2 cm vody, aby se kuře nepřipálilo.
Pečte kuře asi hodinu a půl, dokud není krásně zlatohnědé. Během pečení kuře občas polijte šťávou z pekáče, to umocní jeho chuť a zabraňuje mu vyschnout.
Až kuře bude hotové, vyjměte ho z trouby a nechejte ho asi 10 minut odpočívat před krájením. To pomáže kuřeti zachovat šťávu a chutí lépe.