Zdroj: egiss from Getty Images Signature
Pečená štika na másle
Tento recept na pečenou štiku na másle je jeden z mých oblíbených. Měli jsme tento pokrm na mnoha rodinných oslavách a pokaždé to byl opravdový hit. Věřím, že ho ocení i vaše rodina a přátelé.
Ingredience
- 1 kus štika
- 150 g masla
- 2 kus Citrony
- 1 kus Velký celer
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 200 stupňů Celsia. A pak si připravíme naši štiku.
Štiku naskládejte do hlubšího pekáče a potřete jí citronovou šťávou z jednoho citronu. Tím se odstraní možný zápach po rybě. Kousek másla roztavte a smíchejte ho s nadrobno nakrájeným česnekem. Tímto máslem potřete štiku zevnitř i zvenku.
Celer oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Jeho chuť skvěle doplňuje chuť štiky. Plátky celeru naskládejte na dno pekáče okolo štiky.
Štiku opepřete, osolte a vložte do předem nahřáté trouby. Pečte asi 45 minut. Během pečení štiku několikrát potřete zbytkem másla.
Štiku podávejte teplou, ozdobenou plátky citronů z druhého citronu.