INZERCE
Zdroj: Hans from Pixabay
Pečená rýže v troubě
Rýže se peče pomalu, a tím získává specifickou lahodnou chuť a krásnou zlatavou barvu. Příprava je velmi jednoduchá a přitom výsledek je vždy skvělý.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 200 g rýže (nejlépe Basmati)
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce masla
- strouhaný sýr podle chuti
- čerstvé bylinky (petrželka, koriandr)
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Zapněte troubu na 180°C. Během čekání na správnou teplotu si připravte rýži. Doporučuji použít Basmati rýži pro její dlouhá zrnka a nízký obsah škrobu, což zabraňuje slepování rýže.
2. Krok
Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a orestujte na pánvi na másle, dokud nezískají zlatavou barvu. Přidejte rýži a krátce ji orestujte s cibulí a česnekem. Rýži nepřipalujte, jen získá lehce skleněnou barvu.
3. Krok
Přesuňte směs do zapékací mísy a přidejte hovězí vývar. Podle chuti ji osolte a opepřete.
4. Krok
Přikryjte misku a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut.