INZERCE

Zdroj: Hans from Pixabay

Pečená rýže v troubě

Rýže se peče pomalu, a tím získává specifickou lahodnou chuť a krásnou zlatavou barvu. Příprava je velmi jednoduchá a přitom výsledek je vždy skvělý.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g rýže (nejlépe Basmati) Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • strouhaný sýr podle chuti Přidáno do
  • čerstvé bylinky (petrželka, koriandr) Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Zapněte troubu na 180°C. Během čekání na správnou teplotu si připravte rýži. Doporučuji použít Basmati rýži pro její dlouhá zrnka a nízký obsah škrobu, což zabraňuje slepování rýže.

2. Krok

Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a orestujte na pánvi na másle, dokud nezískají zlatavou barvu. Přidejte rýži a krátce ji orestujte s cibulí a česnekem. Rýži nepřipalujte, jen získá lehce skleněnou barvu.

3. Krok

Přesuňte směs do zapékací mísy a přidejte hovězí vývar. Podle chuti ji osolte a opepřete.

4. Krok

Přikryjte misku a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty