Pečená krkovice s bramborem
Šťavnatá pečená krkovice vcelku se zemáky a cibulí. Tuto pochoutku si můžete upéct například na nedělní stůl.
Ingredience
- 1 kg Vepřová krkovice
- 4 ks stroužky česneku
- 5 pl slunečnicový olej
- 3 pl Chilli vločky
- 2 pl Rozmarýn
- 1 kl mletý černý pepř
- 3 čajová lžička sůl
- 1 ks nakrájená červená paprika
- 1 ks žlutý pepř
- 1 kl česnekový prášek
- 8 ks brambory
Nejnovější letáky
Postup
Česnek oloupeme a rozpůlíme.
Zdroj: Youtube
Do krkovičky uděláme několik zářezů z obou stran a napícháme ji česnekem.
Zdroj: Youtube
Poté krkovičku přelijeme slunečnicovým olejem a posypeme chilli vločkami, černým pepřem, rozmarýnem a solí. Rukama maso promasírujeme, aby se koření a olej dostali všude.
Zdroj: Youtube
Když máme maso marinované, můžeme začít s přípravou zeleniny. Papriku zbavíme semenníku a nakrájíme na proužky.
Zdroj: Youtube
Nakrájenou papriku dáme do misky a posypeme 1 lžičkou chilli vloček, česnekovým práškem, solí a polijeme slunečnicovým olejem. Rukama to spolu promícháme.
Zdroj: Youtube
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Posypeme je lžící rozmarýnu, solí a polejeme 2 KL slunečnicového oleje. Rukama znovu vše promícháme.
Zdroj: Youtube
Přidáme brambory s paprikou k masu a společně pečeme na 180 ° C přibližně 55 minut. Pokud je to nutné, můžeme maso podlit trochou vody. Kýta je upečená, když ji vidlička snadno probodne.
Zdroj: Youtube