Zdroj: Irati Ventoso from Getty Images
Originální těsto na italskou pizzu
Recept na originální italské těsto na pizzu, díky kterému se vám pizza vždy povede.
Ingredience
- 500 g Hladká mouka
- 300 ml Vlažná voda
- 7 g Sušené droždí
- 2 lžíce Olivový olej
- 1 kl Soli
- 1 kl Cukr
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve do vlažné vody přidejte droždí a cukr a nechte je asi 10 minut působit, dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Droždí musí být aktivní, je klíčem k nafouknutí těsta.
Mouku prosejte do velké mísy, přidejte sůl a promíchejte. Poté udělejte uprostřed mouky důlek a vlijte do něj kvásek a olivový olej.
Vše smíchejte a vypracujte těsto. Vypracovávejte ho, dokud není hladké a lepivé.
Těsto nechte v teple kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Jakmile těsto vykyne, vyklopte ho na pomoučněnou desku, jemně ho promíchejte a poté ho rozdělte na požadovaný počet dílů. Pro ideálně tenké těsto doporučuji jednu porci na osm plátků.
Z těsta vyválejte tenké placky, potřete je rajčatovým základem a oblíbenou polevou.