INZERCE
Ořechovo-jablečné bábovičky
Bezlepkové vegan bábovičky s čokoládovou polevou
INZERCE
Ingredience
porce
16
- 11⁄2 Pohár umletých vlašských ořechů
- 1⁄2 Pohár rýžové mouky
- 1⁄2 Pohár Pohankové mouky
- 1⁄2 Pohár olej
- 3⁄4 Pohár třtinového cukru
- 1 Pohár rostlinného mléka
- 3 polévkové lžíce lněné mouky
- 1 Pohár nastrouhaných jablek
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 8 polévkových lžic teplé vody
- štipka mleté skořice a karadmomu
- 1 polévková lžíce kokosového oleje na vymazání formy
- 2 polévkové lžíce rýžové krupice na vymazání formy
- 100 g hořké čokolády
- 1 čajová lžička kokosového oleje
- 2 polévkové lžíce Nasekaných mandlí
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Nejprve samostatně smíchejte všechny suché a všechny mokré suroviny (kromě 1 lžičky kokosového oleje, čokolády a mandlí).
2. Krok
Zapněte troubu na 180 stupňů a formu na bábovičky si vymažte kokosovým olejem a vysypte rýžovou krupicí.
3. Krok
Obě směsi promíchejte dohromady a těsto postupně vlijte do formy. Vložte do trouby.
4. Krok
Pečte cca 25 až 30 minut, průběžně kontrolujte.
5. Krok
Po upečení a lehkém vychladnutí vyklopte bábovičky na mřížku a nechte zcela vychladnout.
6. Krok
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. V takto rozpuštěné čokoládě namáčejte vršky báboviček a posypte je nasekanými mandlemi.