Zdroj: straga via iStockPhotos
Nejlepší šťavnatý jablečný koláč s pudinkem a tvarohem
Po letech zkušeností s pečením v rodinném kruhu nemohu popřít, jak dobře se tento jablečný koláč s pudinkem a tvarohem povede při každé příležitosti. Kombinace sladkých jablek, krémového pudinku a čerstvého tvarohu je nepřekonatelná a vždycky je radost ji péct a vychutnávat.
Ingredience
Na těsto:
- 200 g Mouka
- 100 g cukr
- 125 g máslo
- 1 střední vejce
- 1 Štipka sůl
Pro náplň:
- 800 g jablko
- 1 Balení vanilkový pudinkový prášek
- 300 g Quark
- 2 Vejce
- 100 g cukr
Nejnovější letáky
Postup
Při přípravě receptu na jablečný koláč s pudinkem začneme těstem. Mouku, cukr, máslo, jedno vejce a špetku soli smícháme a vypracujeme hladké těsto. Dbejte na to, aby máslo nebylo příliš tvrdé, jinak se těsto bude drobit. Poté ho necháme asi 30 minut odpočinout v lednici.
Mezitím oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky. Zde doporučuji použít mírně kyselá jablka, protože dobře ladí se sladkým pudinkem.
Dále si připravíme pudinkovou náplň. Uvaříme pudink podle návodu na obalu a necháme ho mírně vychladnout. Nyní v míse smícháme tvaroh, vejce a cukr a poté přidáme vychladlý pudink.
Nakonec do tvarohovo-krémové směsi vmíchejte nakrájená jablka a vše rovnoměrně rozetřete na těsto.
Koláč pečte při 180 stupních (horní/spodní ohřev) přibližně 55-60 minut. V závislosti na troubě se může doba pečení lišit, proto se řiďte zlatohnědým povrchem koláče.
Před podáváním nechte jablečný koláč s pudinkem a tvarohem zcela vychladnout. Přidejte kopeček šlehačky - a dokonalý kousek jablečného koláče je hotový!