Zdroj: Mariha-kitchen from Getty Images
Nejlepší nakládaná červená řepa
Recept na nejlepší nakládanou červenou řepu, která je skvělým doplňkem k jakémukoliv pokrmu, zejména k masovým jídlům a salátům. Je to chutný způsob, jak oživit svůj stůl a zdravou alternativu ke konzervovaným potravinám.
Ingredience
- 6 ks červených řep
- 1 litrů vody
- 4 Lžíce Soli
- 1 Pohár bílého vinného octa
- 1 hlava česneku, oloupaná a nakrájená na plátky
- 2 Lžíce cukru
- 4 ks bobkové listy
- 4 ks celé hřebíčky
Nejnovější letáky
Postup
Omyjte řepy a důkladně je zbavte půdy a dalších nečistot.
Řepy vcelku vařte ve vodě se solí asi hodinu, dokud nejsou měkké.
Slijte vodu a nechejte řepy zchladit, poté je zbavte slupek.
Řepy nakrájejte na tenké plátky a dávejte do sklenic.
Do velkého hrnce nalijte vodu, přidejte ocet, cukr, česnek, bobkové listy a hřebíček. Přiveďte k varu.
Hotový nálev opatrně nalijte do sklenic s řepou, tak abyste je naplnili až po okraj.
Sklenice utěsněte. Nechejte stát na chladném a temném místě po dobu 1-2 týdnů, dokud nebude chuť výrazná.