Nejlepší bramborová kaše
Bramborová kaše je jedním z tradičních českých pokrmů, který se hodí jako příloha k mnoha hlavním jídlům. Tato cremová a lahodná kaše je snadno připravitelná a její jednoduchost jí dodává univerzálnost ve spojení s různými pokrmy.
Ingredience
- 1 kg brambory
- 50 g máslo
- 1⁄2 hrnek mléko
- 1 špetka Sůl pepř podle chuti
- 1 hrst nasekané petrželky na ozdobení volitelné
Nejnovější letáky
Postup
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
V hrnci svařte vodu a přidejte brambory. Vařte je do měkkosti, což by mělo trvat přibližně 15-20 minut.
Poté brambory sceďte a vraťte zpět do hrnce.
Přidejte máslo a za stálého míchání nechte tát až do úplného rozpuštění.
Postupně přilijte mléko do hrnce, za stálého míchání, dokud nedosáhnete požadované konzistence kaše. Množství mléka může být individuální, podle toho, jakou konzistenci preferujete.
Osolte a opepřete podle chuti. Míchejte, dokud není sůl a pepř rovnoměrně rozložen po celé kaši.
Bramborovou kaši přeneste do servírovací mísy a případně ozdobte nasekanou petrželkou.
Bramborovou kaši podávejte teplou jako přílohu k vašim oblíbeným jídlům.
Tímto způsobem připravená bramborová kaše bude cremová, bohatá na chuť a bude skvělým doplňkem pro vaše pokrmy.