Νadýchané karbanátky pečené v troubě
Dnes tu mám ty nejnadýchanější karbanátky, kterým nedokážou odolat děti ani dospělí jedinci. Jsem přesvědčena, že jsou dokonalé. Recept je mým rodinným tajemstvím…teda byl.
Ingredience
- 700 g hovězího mletého masa
- 30 g bezlepkových ovesných vloček
- 1 cibuli
- 2 velká rajčata
- 1 jarní cibulku
- 3 stonky petržele
- 30 ml vody já používám Pí vodu BCS
- 20 ml oleje
- sůl pepř
- Mletá paprika sladká
- 2 lžíce oleje na potření
Nejnovější letáky
Postup
1. Do mixeru dejte ovesné vločky a rozmixujte najemno, dejte stranou. Poté znovu do mixeru dejte petrželovou nať, jarní cibulku a na polovinu rozkrojenou cibuli s rajčaty a rozmixujte na kaši.
2. Do mísy dejte mleté maso, přidejte vločky, rozmixovanou zeleninu, vodu, olej, sůl, pepř, červenou papriku a vše 2-3´dobře prohněťte. Přikryjte a dejte do lednice, minimálně na 45´ odležet.
3. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
4. Vyjměte maso z lednice a vytvarujte cca 12 oválných karbanátek, pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem. Karbanátky potřete olejem, vložte do trouby a pečte do zlatova 25-30’.