INZERCE

Zdroj: Canva

Nadýchané banánové lívance

Tyto zdravé banánové lívance jsou vhodné na snídani či jako svačinka. Příprava je rychlá a snadná. Pojďme na to!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 středně velké zralé banány Přidáno do
  • 112 šálku hladké mouky Přidáno do
  • 2 lžičky prášku do pečiva Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 2 Lžíce krystalový cukr Přidáno do
  • 1 velké vejce Přidáno do
  • 1 šálek mléka Přidáno do
  • 2 Lžíce rozpuštěného másla nebo oleje Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • javorový sirup Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Nejprve rozmačkejte banány vidličkou v misce, dokud nejsou pěkně hladké.

2. Krok

Přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr a promíchejte, dokud jsou suroviny dobře zamíchané.

3. Krok

Přidejte vejce, mléko a rozpuštěné máslo nebo olej a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

4. Krok

Rozehřejte pánvičku na středním ohni a přidejte máslo nebo olej.

5. Krok

Pomocí lžíce vytvořte lívance na pánvičce.

6. Krok

Pokud máte větší pánvičku, můžete smažit několik lívanců najednou.

7. Krok

Smažte lívance asi 2-3 minuty na každé straně, dokud nejsou zlatavé a pevné.

8. Krok

Slijte lívance na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.

9. Krok

Podávejte lívance s javorovým sirupem nebo medem.

10. Krok

Můžete je také ozdobit plátky banánů a posypat skořicí. Další zdravou variantou jsou banánové lívance s vločkami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty