Zdroj: Canva
Nadýchané banánové lívance
Tyto zdravé banánové lívance jsou vhodné na snídani či jako svačinka. Příprava je rychlá a snadná. Pojďme na to!
Ingredience
- 2 středně velké zralé banány
- 11⁄2 šálku hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1⁄2 lžičky soli
- 2 Lžíce krystalový cukr
- 1 velké vejce
- 1 šálek mléka
- 2 Lžíce rozpuštěného másla nebo oleje
- máslo
- javorový sirup
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve rozmačkejte banány vidličkou v misce, dokud nejsou pěkně hladké.
Přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr a promíchejte, dokud jsou suroviny dobře zamíchané.
Přidejte vejce, mléko a rozpuštěné máslo nebo olej a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Rozehřejte pánvičku na středním ohni a přidejte máslo nebo olej.
Pomocí lžíce vytvořte lívance na pánvičce.
Pokud máte větší pánvičku, můžete smažit několik lívanců najednou.
Smažte lívance asi 2-3 minuty na každé straně, dokud nejsou zlatavé a pevné.
Slijte lívance na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
Podávejte lívance s javorovým sirupem nebo medem.
Můžete je také ozdobit plátky banánů a posypat skořicí. Další zdravou variantou jsou banánové lívance s vločkami.